» » Цей чарівний парафін: властивості і використання в косметології

Цей чарівний парафін: властивості і використання в косметології

Парафін в косметології і медицині використовується багато років. Захворювання нервової системи, вади опорно-рухового апарату, дерматологічні проблеми –  це далеко не повний перелік недугів, в виправленні яких може приймати участь цей чарівний  інгредієнт. У косметології ж його цінують за очищаючі і омолоджуючі властивості як при роботі зі шкірою обличчя, так і всього тіла.

 

Косметичний парафін може бути як чистий, так і з різноманітними добавками. Він буде в нагоді як для проведення салонних процедур, так і для застосування у домашньому догляді. Також ця вкрай ефективна речовина використовується при виробництві косметики:  https://tanoya.ua/parafinoterapiya/ .


 

Склад

 

Сировиною для отримання парафіну виступає нафта. В залежності від ступеню очищення, він іде на різні цілі. У косметології ми можемо використовувати лише той, який має найвищий ступень очищення, і плавиться при нагріванні приблизно до 53 градусів Цельсія. Якщо б температура перетворення на рідину становила більше значення, це могло б призвести до опіків. До складу можуть входити додаткові інгредієнти, такі як вітаміни, масла, екстракти рослин, безпечні красителі. Косметичний парафін гіпоалергенний і може використовуватися на шкірі різних типів.

 

Як він діє

 

Особливість, яка робить парафін цікавим для косметологів – це вкрай повільне зниження температури і здатність дуже довго тримати тепло. Таким чином, ми отримуємо ніби-то м’яку сауну для нашої шкіри: розігрів без дискомфорту. Що важливо: парафін переходить в рідку форму раніше, ніж стає занадто гарячим. Через нагрівання шкіри збільшується виділення себуму, завдяки чому зі шкіри буквально вимиваються токсини і інші забруднення. Потім епідерміс (як і засіб на ньому) поступово остигає, пори звужуються. В результаті волога вбирається, а великі молекули шкідливих речовин залишаються зовні. І ми маємо одночасне зволоження + очищення!

 

Переваги парафінотерапії

  • Це комфортно. Сеанс має тривалість приблизно 30 хвилин, а це 30 хвилин релаксу і відпочинку.
  • Це швидко і ефективно. Ефект є помітним вже після першої процедури. Шкіра стає більш м'якою і зволоженою, підвищується тонус.
  • Це своєрідний масаж. В момент, коли «маска» остигає, вона трохи стягується і стискає шкіру. По суті і по відчуттям це - приємний легкий масаж. Крім того, це розгладжує дрібненькі зморшки.
  • Це стимулює обмін речовин; діючи на сальні і потові залози, процедура значно прискорює регенераційні процеси. Комплексний стимулюючий ефект покращує зовнішній вигляд і загальний стан шкіри, робить її більш пружною.
  • Це дозволяє боротися з віковими змінами: візуально підтягується овал обличчя, коригуються дрібні зморшки.

Використання дома


 

Якщо ви придбали спеціальну косметику з парафіном, дійте відповідно до інструкції до конкретного засобу. А ось у випадку використання парафіну «як він є», скористайтеся нашими порадами:

  1. Підготуйте шкіру: очистіть її, а при необхідності – проведіть ексфоліацію;
  2. Розтопіть парафін до рідкого стану в спеціальному пристрої або на водяній бані. Перевірте його температуру, шляхом нанесення на внутрішню сторону передпліччя. Якщо вам тепло і комфортно, можна починати;
  3. Наносіть парафін пензлем або ватним диском. Починайте від підборіддя і поступово просувайтеся до лоба. Ефективно – багатошарове накладення, так, щоб загальна товщина була не менше 5 мм;
  4. Кисті і стопи зануріть в невелику ванночку декілька разів з невеличкими перервами, аж до утворення щільного шару парафіну. Можна додатково обгорнути кінцівки плівкою чи фольгою, для посилення ефекту.
  5. Через 20-40 хвилин зніміть засіб, додатково очистіть шкіру і нанесіть ваш крем.

Спробуйте урізноманітнити Ваш догляд, включивши в нього парафінові процедури. Ви точно будете задоволені. А про свої враження пишіть в коментарях!

 


  • 07-10-2021
  • 97
Оставить комментарий